Verslag: ouderraad 08/11/2016

Vestiging:

Verslag Vergadering Ouderraad – 13 november 2016

Aanwezig :  Juf Jolien M. Joost, Meester Dirk, Bert, Frank, Ben, Helwig, Jimmy,Vanessa, Jos, Juf Carine Verontschuldigd : Juf Peggy

Punten :

* Ondertekening Huishoudelijk Reglement : wordt bij deze gedaan

* Joost heeft de subsidie aangevraagd bij de gemeente alsook de nodige vergunningen voor het eetfestijn.

* Wafelverkoop :

=> de wafelverkoop is een groot succes.  De meeste bestellingen zijn binnengekomen op de laatste dag van inschrijven (zoals bij de vorige keer).  We hebben deze keer 1362 pakketten verkocht (tegenover 1163 vorige keer) en hebben ongeveer 3600,00 EUR winst.

=> Jos zorgt voor een cadeaubon voor Betty (voor het verpakken van de chocolade)

=> de truffels, zeevruchten en mix hebben het meeste succes gehad.

=> deze keer hebben minder mensen een bestelling geplaatst maar het aantal pakketten is dus wel gestegen.

=> de levering zal gebeuren op 22 november

* Sint :

=> de mail voor de bestelling van de chocolade staat klaar om verzonden te worden : 280 pakjes.  Jos stuurt de mail vandaag nog naar Betty.

=> Jos bestelt clementines bij Tutti Frutti en haalt strooisnoep + picknicken (zonder suiker) bij de Colruyt.  Hij voorziet ook ballen en springtouwen om in de klassen uit te delen.

=> kleren van Sint en Piet liggen bij Jos (het had een beetje voeten in de aarde om ze terug te vinden maar alles is OK).

=> Evy zal het schminken weer voor haar rekening nemen.  Het juiste uur om aanwezig te zijn wordt nog meegedeeld aan de Sint en de Pieten.  Jos zal 3 paar lange zwarte handschoenen kopen want de huidige handschoenen zijn ietwat te kort.

=>Pipo en Pipette zijn al geboekt voor dit jaar.  We zullen volgende vergadering beslissen wat we voorzien voor Sint 2017.

=> Joost zorgt voor grote trays om de chocolade op voorhand per klas te verdelen.

* Kerstfeest :

=> gaan we voor de St.-Martinuszaal of opteren we voor de refter (aangezien het enkel 6e leerjaar + kleuters is dit jaar) ?  Laten we de ouders weer een cake bakken ?  Er moeten drankjes + koekjes voorzien worden voor in Het Koetshuis.  Alles begint om 13u.  We beslissen om na de vergadering eens te bekijken of de refter inderdaad een optie is.

* Sponsoring :

=> we willen de sponsoring van onze activiteiten anders aanpakken :

* er zal een brief bezorgd worden aan mogelijke sponsors + na een 14-tal dagen zullen we eens langsgaan.

* we willen een sponsorpakket aanbieden : niet enkel voor schoolfeest maar ineens ook voor het eetfestijn.

* we willen sponsoring op onderleggers aanbieden.

=> Joost zal een brief opstellen en eens doorsturen zodat we feedback kunnen geven op de volgende vergadering.

* Boekenbox :

=> in Liedekerke staan er op verschillende plaatsen boekenboxen.  In Roosdaal bestaat dit ook onder de vorm van Bookcrossing.

=> kinderen gaan naar de bib met school + er zijn ook klasbibs.

=> we zouden toch in de school een soort boekenkast willen plaatsen met enkel kinderboeken.  Dit moet wel binnen in de school gebeuren.

* Speeltuigen :

=> de trein staat in de werkplaats van de gemeente.  Er is een overeenkomst met Don Bosco Halle i.v.m. de herstelling.

=> de glijbaan is ondertussen hersteld.

=> Joost toont brochures van “Outsider”elementen : heel duur (1000,00 EUR/stuk).  Is er eventueel een mogelijkheid om hiervoor samen te werken met de gemeente ?

=> Helwig bekijkt nog eens heet project voor de groene heraanleg van de speelplaats.

* Puntjes van Vanessa : wetenschapsbus en vogelkastjes.  Beide moeten ergens in maart 2017 gereserveerd worden voor het volgende seizoen.  Joost neemt het op zich om enkele dagen op voorhand een herinnering te sturen.

* Mail van Klaartje i.v.m. gezondere drankjes (drankkaart) en andere dessertjes bij warme maaltijden.

=> we kunnen proberen een advies te formuleren maar alles gaat via raamcontracten (via de gemeente).  Joost zal deze eens proberen op te vragen via Juf Peggy om deze te bekijken en te zien tot wanneer ze lopen.

Varia :

* de opmerking wordt gemaakt dat de kinderen Frans krijgen in het 1e leerjaar en daarna niet meer tot het 5e leerjaar.  In de eerste 4 leerjaren kan Frans gegeven worden op vrijwillige basis en enkel de leerkrachten van het 1e leerjaar  introduceren Frans spelenderwijs.

* Jos zou graag een vast weekend hebben voor het eetfestijn, buiten de schoolvakanties.

=> In 2018 hebben we momenteel het probleem dat het huidig weekend voor het eetfestijn = 1e weekend van de Krokusvakantie.  Juf Peggy laat het eetfestijn dan liever niet doorgaan want mogelijks zijn sommige leerkrachten met verlof.

=> Mogelijkheden zijn o.a. laatste weekend van januari en een aantal weekends in maart.  Voor Vlassenbroek zou het laatste weekend van januari eventueel mogelijk zijn (te bevestigen).  Voor Ons Huis zijn de weekends die voor ons mogelijk zijn, reeds bezet.  Misschien moeten we wel uitwijken naar een andere zaal zoals bvb De Kluis.  Het nadeel daar is dat er geen automatische afwasmachine beschikbaar is.

=> wordt vervolgd.

* in maart/april volgend jaar wordt er een nieuwe schoolraad geïnstalleerd.  Momenteel is Paul Boulez onze vertegenwoordiger.  Kandidaten?

Volgende vergadering :  dinsdag 13 december om 20 uur